Volner Melinda és Ozora András

Ozora András
elhivatott táncoktatóSwing & Latin

Budapesten él és alkot, meghívott táncoktatónk. A Chance2Dance óráit vezeti Volner Nagy Melindával, legfőképp a Swing, Lindy Hop, Boogie Woogie az irányvonalai, de Rocky, Sag, Baloba, Jive és Kizombával is foglalatoskodik.

  

Performing Arts School

No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful.

To take a trivial example, which of us ever undertakes laborious physical exercise, except to obtain some advantage from it.

Középhaladó és haladó szint

 

Táncórák

Lindy Hop

A Lindy Hop egy amerikai tánc, amely a New York-i Harlem fekete közösségeiben született 1928-ban, és azóta fejlődött. Nagyon népszerű volt az 1930-as évek végén és az 1940-es évek elején a swing korszakban.

Bővebben

Swing

A szvingtáncokból az USA-ban rengeteget tartanak nyilván, egy részének amerikai, afroamerikai, más részének európai hagyományai vannak, melyek egymásra is hatottak és nagy részük kialakulásában a különböző táncosok a maga egyedi stílusával formálta, átalakította a szvingtáncokat, legelőször azt, amely az 1910-es évek elején tűnt fel San Franciscóban (Texas Tommy Swing), majd később ennek módosult változatait (Lindy hop, balboa, nyugati parti szving stb.), amelyek aztán szétterjedtek a világban.

Magyarországon napjainkban a számos szvingtáncból a balboa, boogie-woogie, Hollywood style, Lindy-hop, Shag és a Jive az, amelyet szélesebb körben ismernek és táncolnak akár versenyeken is.

Bővebben