Dunaszerdahely táncklub

A Dunaág Táncműhely név alatt ma is egy több mint százfős táncműhely működik Dunaszerdahelyen, ez elődje a Dunaág Néptáncműhely volt, melynek csoportjai – Aprók, Ágacska, Dunaág, Zerda Kamara Néptánccsoport mostanra kicsit megváltoztak, átalakult az összetételük, bár leváltak csoportok és új csoportok jöttek létre, de a lelkesedés töretlen. A Dunaág Táncklub neve Dunaszerdahely Táncklubbá változott és egyre több érdeklődőt szólít meg, miután az itt tanított táncok köre kiszélesedett.
Az észak-amerikai swing táncok és a dél-amerikai latin táncok oktatása ma is nagyon népszerű.

A táncműhely kiegészült klasszikus és modern táncokat táncoló csoportokkal, tanárokkal. A közösség összekovácsolója viszont nem változott a tánc, a mozgás, az összetartozás és a szeretet ereje.

Mostanában

2017-ben kezdődött a Dunaszerdahely Táncklub egy új érája. Nagyban kibővült a csapat az új Lindy Hop és Argentin Tangó oktatás elindulásának köszönhetően. A tangó oktatás heti rendszerességben valósult meg Volner Nagy Melinda és Kóczán András vezetésével és havi, kéthavi rendszerességgel Szeghalmi Endre budapesti tánctanár hétvégi intenzív workshopjaival megfűszerezve egészült ki színvonalas tangóiskolává. A Lindy Hop hasonló módon heti rendszerességgel Volner Nagy Melinda és Kóczán András vezetésével valósult meg. A kiegészítő workshopokat a neves budapesti swing és sztepptáncos Bóbis László vezetésével tartotta az iskola. Ezzel párhuzamosan Tánckafé néven indultak, mindjárt az év nyarán a Buena Coffee House-ban iskolánk első táncos bulijai, melyek az azt követő évben 15- táncos esemény megvalósulását jelentik. Ezzel városunk táncos életének kibővülése az argentin tangó és swing táncok irányában a Dunaszerdahely Táncklubnak köszönhető. Ebben az időben hozzánk csatlakozó táncos páros standard és latin táncok, elsősorban kizomba és L.A. salsa tanításával egészítette ki tánciskolánk kínálatát.

2018-2019-ben az iskolánk felkészült, hogy részt vehessen egy valós táncos megmérettetésben, és a Dunaág Táncműhely gyerekcsoportjaival együtt neveztek és utaztak el Magyarországra a Connector Dance Fest táncversenyre Veszprémbe. Erről egy kis a kuliszák mögé is betekintő összefoglaló film készült, ami itt megtekinthető.

A versenyen a Dunaág néptáncegyüttes és a Dunaszerdahely Táncklub aranysávos, míg a MeLindy Hoppers gyerektánccsoport táncosai ezüst sávos minősítésben részesültek.

Volner Nagy Melinda

A táncklub kitalálója és létrehozója, szakmai és szellemi vezetője. Táncpedagógus és koreográfus. Szűnhetetlen vágya a tánc világának megismerésére inspirálja, hogy ezt a tudását megismertesse és tovább adja a táncosok új generációinak. A kezdetekben a magyar néptánc és néphagyományok kutatása és továbbadása hívta életre a Dunaág Néptáncműhelyt, melyet a Dunaág Táncműhely és ezzel a D-hey Táncműhely elődjének tekinthetünk.

Többet róla

Rácz Gábor

Rácz Gábor

6-éve kezdett táncolni a Dunaszerdahely Táncklubban swinget és argentin tangót. Volner Nagy Melindával azóta sok közös projektet valósítottak meg, mint mindjárt az első évben 15 Tánckafé táncos estet a Buena Coffee Houseban, Covid de-stress fesztivált, vagy a Folk Jazz Dance koncertsorozat élőzenés táncesteket. Budapesten, Balatonfüreden, Veszprémben, Pozsonyban tanult táncolni a legjobbaktól (Bóbis László, Budai László, Szeghalmi Endre, Tatorján József, Karol Brüll).

Többet róla