Volner Nagy Melinda
TáncpedagógusAlapító & Korreográfus

Táncpedagógus és szenvedélyes közösségépítő

Saját alapítású, dunaszerdahelyi (Szlovákia) Melinda’s Dance Space táncstúdiójában kiemelt profiljaként swing táncokat és argentin tangót tanít.

25 éve vagyok aktív tánctanár. Hosszú évekig csak néptáncot táncoltam és tanítottam. 2013-ban találkoztam a lindy hoppal (nevezetesen Bóbis Lászlóval), és figyeltem fel a rengeteg hiányosságomra. A swing viszont rövid időn belül felszabadított és meghozta az étvágyat más tánctechnikákhoz is. Elkezdtem jazzre járni Bakó Gáborhoz és kinyílt számomra a világ. Aztán jöttek a balettórák, a sztepp,  a Limón-technika és egyéb csemegék, míg végül rám zúdult a tangó (2015).

  

Iskolái és érdemei

2017 – 2018 Budapesti Sportszövetségek Uniója –
sportszervező, sportmenedzser (tánc sportág)
2005 – 2008 ELTE – PPK – Neveléstudományi Doktori Iskola –
PHD – tanulmányok – doktori abszolutórium
1998 – 2000 Magyar Táncművészeti Főiskola – Budapest
1996 – 1998 Alapfokú Néptáncoktatói Tanfolyam – Győr
1991 – 1996

 

Nyitrai Pedagógiai Fősikola
(ma: Konštantín Filozófiai Egyetem)

Szerencsémre jó mestereim voltak, mindjárt a kezdetektől, Bóbis Laci, Bakó Gábor, Budai Laci, Glotz Marcsi, Pirity Andi, Szeghalmi Endre és Steven Mitchell. És Hégli Dusan a néptáncban. Ők a meghatározóak. Ez fontos. Tudtam akkor is, és azóta még inkább felelősnek érzem ezt a kérdést. De minden szaktudás és a legalaposabb, legsegítőkészebb tanári istápolás mellett is… a social táncok gazdag világa egy életen át kifürkészhetetlen. 😊 A tánc mindenkié és mindenkinek megvan a saját tánca. Megkísért, magába bolondít, beszippant és kilélegez, ízeidre válsz majd újra összerakod magad és csak bámulod azzal a szerelemmel, amiről tudod, hogy örökké elérhetetlen marad. Mit lehet tenni? Minden percet arra kell szánni, hogy egy parányi lépéssel közelebb kerüljünk hozzá. Tanár, diák, zenész, legyél bármelyik oldalon is, a feladat mindenki számára ugyanez. Ezért nem tudjuk félretenni, ezért áldozunk rá számontarthatatlanul sok időt, energiát és igen, ezért leszünk diákokból tanárokká. Hogy mi vigyük át a szerelmet a túlsó partra.

Hogy egy triviális példát vegyünk, melyikünk végez valaha fáradságos fizikai gyakorlatot, kivéve, hogy ebből valami előnyt szerezzen.

Intermediate

No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful.

To take a trivial example, which of us ever undertakes laborious physical exercise, except to obtain some advantage from it.

 

Órák

Swing & Tango

 

Bővebben

World Contemporary

On the other hand, we denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the charms of pleasure of the moment

Know More